Nyhetsarkiv

Enova gir støtte til hurtiglader for elbil til alle kommuner med færre enn to hurtigladere

Kommunen kan få støtte til hurtiglader for elbil

22.09.2017

Enova ønsker å gjøre elbilen til reelt alternativ for flere, og støtter nå bygging av hurtigladestasjoner i kommuner hvor det finnes færre enn to hurtigladere fra før. Støtten gis etter førstemann-til-mølla prinsippet. Totalt 24 kommuner i Hedmark og Oppland har færre enn to hurtigladere, og kan søke. Se hvilke kommuner det gjelder her, og hvordan man søker.

 
Enova er igang med støtteordning for konseptutredning for innovative energi- og klimaløsninger i bygg

Støtte til innovative løsninger i bygg

07.09.2017

Enova er nå i gang med en ny runde hvor de gir støtte til konseptutredning for energi- og klimaløsninger i bygg, områder og energisystem. Neste søknadsfrist er 1. november. Støtten går til å utrede bruken av innovative energiløsninger i en tidlig fase for et konkret prosjekt. Gjør de riktige grepene i prosjektets tidligfase, oppfordrer Enova.

 
Fra 21-24 august 2017 var Energiråd Innlendet og Kunnskapsbyen Lillestrøm på rundtur i Innlandet med el- og hydrogenbiler (foto: EI)

Innlandsturné med fossilfrie biler

31.08.2017

Fra 21. til 24. august gjennomførte Kunnskapsbyen Lillestrøm og Energiråd Innlandet en informasjonsturné i Innlandet med visning og prøvekjøring av el- og hydrogenbiler. Syv ulike kommuner ble besøkt, og 1000 kilometer tilbakelagt med de fossilfrie bilene. Målet var å vise at bilene er godt egnet også utenfor byen, over fjell og under ulike kjørefohold.

 
Delegasjonen fra Innlandet fikk omvisning i Kristiansand på elsykler (foto: EI)

Fengende studietur om energi- og klimatiltak

25.08.2017

Energiråd Innlandet arrangerte forrige uke studietur for politisk og administrativ kommunal ledelse i Innlandet, i forbindelse med Arendalsuka 2017. Hensikten med turen var å inspirere kommunene i Innlandet til hvordan å implementere energi- og klimapolitikk i kommunens virksomhet. Deltakerne deltok på en rekke interessante seminar.

 
Tilskuddsordningen har søknadsfrist 1. september

Tilskuddsordning for økt sykling

18.08.2017

1. september er søknadsfristen for kommuner og fylkeskommuner som ønsker å søke om statlig støtte til tiltak for økt sykling. Dette er fjerde gangen det skal deles ut midler fra denne tilskuddsordningen som ble vedtatt av Stortinget i 2014. Formålet med tilskuddsordningen er å bidra til raskere gjennomføring av tiltak som øker framkommeligheten for gående og syklende. 

 
Logo Beintoft

Beintøff høst for barneskolene

14.08.2017

Beintøft er en nasjonal konkurranse for barneskolen som inspirerer barn til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Konkurransen er gratis, og varer i år fra 4.-29. september. Alle klasser fra 1. til 7. trinn kan delta. Deltakelse kan bidra til bedre helse, økt læring, mindre forurensning og mer trafikksikre skoler - og kanskje penger i klassekassa! Vi oppfordrer skolene i Innlandet om å delta.

 
Energiråd Innlandet og Green Drive Region sprengte Toyota Mirais rekkeviddegrense (Foto: EI)

Rekkeviddegrensen for hydrogenbil ble sprengt

10.08.2017

Toyota Mirai har en oppgitt teoretisk rekkevidde på 550 kilometer. Prosjektlederne i Green Drive Region, Daniel Bügel fra OREEC og Bjørnar Kruse fra Energiråd Innlandet, testet i sommer rekkeviddegrensen og viste at det er mulig å sprenge den. Den imponerende rekkevidden viser at utviklingen av brenselcellekjøretøy har kommet langt, mener de.

 
Energiråd Innlandet og GDR inviterer til seminar om el- og hydrogenbiler med mulighet for prøvekjøring

Lær mer om el- og hydrogenbiler

08.08.2017

Energiråd Innlandet og Green Drive Region inviterer til seminarer om el- og hydrogenbiler i syv ulike kommuner rundt om i Innlandet. Det blir også mulighet for prøvekjøring av ulike klimabiler. Arrangementene finner sted den 21.-24. august. Vi oppfordrer alle med interesse for el- og hydrogenbiler om å delta! Påmeldinsfrist 14. august.

 
Det har vist seg å være stor interesse for solceller i Innlandet

Enorm interesse for solceller i Innlandet

01.08.2017

Da Eidsiva Marked i vinter søkte etter testpiloter for solcelleanlegg i Innlandet var responsen enorm. Over 950 søknader ble mottatt. Pilotprosjektet er nå i gang, og Eidsiva kan melde om at monteringen er uproblematisk. Utfordringene ligger i at dette er relativt nytt for myndighetene og mangel på nasjonal standard for krav til nettilkobling.

 
Nå kan du bygge ditt eget smarthus med VR-teknologi på Energisenteret i Hunderfossen

Bygg ditt eget smarthus med VR-teknologi

27.06.2017

Nå kan du bygge ditt eget smarthus med VR-teknologi på Energisenteret i Hunderfossen. Målet med den nye satsingen er å presentere grønn byggteknologi på en moderne og spennende måte, for å vise hvilke muligheter hver enkelt av oss har til å bidra gjennom en mer klima- og miljøvennlig hverdag. Attraksjonen hadde offisiell åpning fredag 23. juni.