Fantastisk Energidag i Vågå!

Strikkløping på såpeglatt underlag var en populær aktivitet på EnergidagenFredag 8. juni ble det arrangert avsluttende Energidag 2012 for skolene i Vågå, med Regnmakeraktiviteter på idrettsplassen og finale i Energikampen inne i hallen.

Energikamp er en del av undervisningsopplegget "Regnmakerne", som handler om å gjøre elevene mer miljø- og klimabevisste. En Regnmaker bryr seg om miljøet og er opptatt av både å bruke mindre energi, og å bruke fornybar energi. Regnmakerskolen retter seg mot 4. til 7. klassetrinn.

Det var yrende liv og strålende vær på idrettsplassen under Energidagen i Vågå

Langsiktig satsing på Regnmakerskolen

Vågå kommune og Energiråd Innlandet har dette halvåret samarbeidet om å gjennomføre et helhetlig Regnmakeropplegg i skolene i kommunen. Dette innbefatter gjennomføring av motivasjonssamling for lærere, inkludert "energikamp" mellom lærerne, og introduksjon i hvordan jobbe med Regnmakerskolen i et langsiktig perspektiv. Det er gjennomført eksperimen-t/byggedag for elevene på skolene, og det hele ble avsluttet med en felles energidag for alle elevene i kommunen.

Kjempebalanselabyrinten fra Energikampen i flotte omgivelserHamar Naturskole har stått for den praktiske gjennomføringen av alle aktivitetene, også den avsluttende Energidagen. I strålende solskinn boltret elevene seg med alle slags energirelaterte aktiviteter på formiddagen. Naturskolen hadde installert mange av de kjente aktivitetene fra NRKs «Energikampen», og det var både kjempesprettert, balanselabyrint, vannflaskerakett, ulike balanse- og presisjonsoppgaver – og også gode gamle aktiviteter som vedsaging og tautrekking.

Grønnsåpestrikk-sklia populær

Hans Christian Johnson fra Hamar Naturskole sto for den praktiske gjennomføringen av arrangementetMest populær, spesielt blant guttene, var nok allikevel «grønnsåpestrikk-sklia»! Med en stor strikk rundt livet gjaldt det å komme lengst mulig bortover en grønnsåpebelagt presenning – før strikken til slutt vant og sende deltakerne i ulike vinkler tilbake til start!

I løpet av dagen ble det gjennomført flere konkurranser, og Hans Christian Johnson fra Hamar Naturskole ledet det hele erfarent og med stort engasjement.

Full konsentrasjon hos finalelaget fra Vågåmo skole

Energikamp-finale mellom skolene

Dagen ble avsluttet med den store Energikamp-finalen inne i hallen. Vågåmo og Lalm skole stilte med hvert sitt lag, og en fullsatt idrettshall heiet entusiastisk frem sin skole. Etter en utrolig jevn og god finale, var det til slutt Lalm skole som stakk av med seieren. Vi gratulerer!

Hele arrangementet var et samarbeid mellom Vågå kommune, Hamar Naturskole, Energiråd Innlandet og Klimapark 2469.

Vinnerne av årets Energikamp ble Lalm skoleEnergiråd Innlandet gratulerer alle med vel gjennomført dag, og ønsker Vågå kommune lykke til med det videre arbeidet med Regnmakerne.

Mer informasjon

Sist oppdatert 18. oktober 2014

Utskrift