Fagdag på Sorenskrivergarden

Kunstnerparet Ragnhild Hemsing og Hallgrim Hansgård var vertskap for fagdagen om bygg på Sorenskrivergården i AurdalSist onsdag sto den ærverdige Sorenskrivergarden i Aurdal i sentrum for en praktisk rettet fagdag med energieffektivisering i bygg som tema. Kunstnerparet Hansegård og Hemsing var vertskap.

Tidligere i år fortalte Hallgrim Hansegård og Ragnhild Hemsing om sine drømmer og fremtidsplaner for den gamle Sorenskrivergarden i Aurdal i Valdres, i en artikkel i Energiråd Innlandets informasjonsavis "Energiråd i hverdagen". Det er mye som skal gjøres i et gammelt, ærverdig bygg før det kan fungere som bolig og kunstnerisk base for det aktive paret, og planlegging av energismarte løsninger for oppvarming og energisparing er en sentral del i en slik prosess.

Energianalyse og befaring

Energirådgiver Kjell Gurigard presenterer energianalysen av SorenskrivergardenEnergiråd Innlandet har gjennomført en energianalyse av bygget og utarbeidet en rapport med foreslåtte tiltak og løsninger, tilpasset husets standard og planlagte bruk. Onsdag 29. juni ble dette arbeidet presentert for paret, og i den forbindelse inviterte Energiråd Innlandet til en fagdag for interesserte.

Samlingen startet med en kort samling om energi- og klimaarbeidet i kommunene i Valdres og mulige samarbeidsformer i tiden fremover. Programmet fortsatte med en faglig gjennomgang av analysen og foreslåtte tiltak i Sorenskrivergården ved energirådgiver Kjell Gurigard. Isoteks Miljø ved Vegard Tømta hold i tillegg et innlegg om muligheter og kostnader knyttet til etterisolering av gamle hus. Det ble også tid til en befaring i huset, med spesiell fokus på etterisolering av loftet som et relevant tiltak.

Valdres viste seg fra sin beste side denne dagen, og mye av det faglige samt bevertningen ble gjennomført ute i sola.

Befaring på loftet på SorenskrivergardenVi håper paret Hemsing og Hansegård gjennom dette har fått et solid faglig grunnlag for videre planlegging av restaureringen av Sorenskrivergården, og ønsker Ragnhild og Hallgrim lykke til videre!

Mer informasjon

Sist oppdatert 18. oktober 2014

Utskrift